Vi s-a stricat calculatorul desktop sau laptopul? Cautati o firma care ofera reparatii sau un service in Cluj Napoca? Pe Reparatii-calculatoare.net am adunat o lista cu astfel de servicii din orasul Dvs, precum si date care sa ajute sa gasiti si sa alegeti mai usor serviciul potrivit:

 • numele firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook a firmei (unde puteti gasi recenzii de la fostii clienti)

Service laptop si calculatoare in Cluj Napoca
LaptopFix Service

Adresa: Str. David Ferenc nr.19, Cluj Napoca
Website: http://www.laptopfix.ro
Telefon: 0765 214 203
Email: office@laptopfix.ro
Pagina de Facebook:


One-IT

Adresa: Str. C-tin Brancuși, nr. 51, Cluj Napoca
Website: http://www.one-it.ro
Telefon: 0730 111306
Email: cluj@one-it.ro
Pagina de Facebook:


Daubler

Adresa: Calea Dorobanților nr. 38 ap. 4, Cluj Napoca
Website: http://www.daubler.ro
Telefon: 0743 282 537
Email: office@daubler.ro
Pagina de Facebook:


Fractal IT

Adresa: Str. Ilie Macelaru nr. 26, Cluj Napoca
Website: http://www.fractal.ro
Telefon: 0740 275 112
Email: office@fractal.ro
Pagina de Facebook:


Expert PC SRL

Adresa: Motilor nr 101, Cluj Napoca
Website: http://www.expertcluj.ro/
Telefon: 0752 245 041
Email: office@expert-computers.ro
Pagina de Facebook: https://web.facebook.com/expertservice/


ATEX COMPUTER SRL

Adresa: Str. Stephan Ludwig Roth, nr. 21, Cluj Napoca
Website: http://www.atexpc.ro
Telefon: 0751 433 284
Email: office@atexpc.ro
Pagina de Facebook:


PC Ambulante

Adresa: Aleea Băiţa, nr 1, ap 36, Cluj Napoca
Website: http://www.pcambulante.ro
Telefon: 0740 272 789
Email: office@pcambulante.ro
Pagina de Facebook:


Cum sa prelungiti viata bateriei laptopului Dvs?

In continuare gasiti cateva sfaturi pentru imbunatatirea duratei de viata a bateriei:

 1. Daca nu folositi laptop-ul pentru o perioada mai lunga (o saptamana sau mai mult), scoateti bateria din laptop si stocati-o intr-un loc racoros si uscat. Ideal ar fi ca pastrarea acesteia pe durata perioadelor mai lungi de inactivitate sa fie facuta cu un nivel de incarcare a bateriei de 50-60%.
 2. Nu expuneti bateria temperaturilor extreme – fie ca sunt mari sau sub limita inghetului. Nu lasati vara bateria in masina. Bateriile incinse se descarca foarte repede, si cele reci nu furnizeaza destula energie. O idee buna ar fi achizitionarea unui cooling pad pentru laptop. In acest fel puteti pastra temperatura generala a laptop-ului la valori mai mici, si in consecinta puteti obtine performante de functionare mai bune.
 3. Conectati alimentatorul laptop-ului intr-un UPS, nu direct in priza.
 4. Formatati (calibrati) fiecare baterie noua conform instructiunilor inaintea utilizarii. Este recomandat ca bateriile noi sa fie trecute prin cateva cicluri de incarcare/descarcare completa inainte de a fi utilizate pentru a beneficia de capacitatea maxima pentru care au fost proiectate. Procedeul e foarte simplu: descarcati bateria la maxim si incarcati bateria la maxim. Intre aceste incarcari si descarcari este important sa lasati bateria nefolosita (o puteti scoate din laptop) cateva ore (recomandat 5 ore). Daca efectuati acest ciclu de incarcare/descarcare de trei ori, puteti fi sigur ca veti beneficia la maxim de capacitatea proiectata a bateriei. IMPORTANT: operatiunea de formatare (incarcare/descarcare completa) trebuie facuta cu Power Management-ul din sistemul de operare dezactivat. Cu toate ca bateriile Li-ion nu sunt sensibile “efectului de memorie” caracteristic bateriilor Ni-Cd, formatarea acestora, desi nu este obligatorie, este recomandata pentru maximizarea capacitatii si a duratei de viata a acestora.
 5. Daca folositi laptopul ca alternativa la un desktop, adica in mare parte a timpului conectat la retea, este recomandat ca bateria sa fie descarcata complet la fiecare 3-4 saptamani. Lasand o baterie in laptop non-stop in cazul in care folositi laptopul conectat la retea, pastreaza bateria intr-o stare constanta de incarcare maxima, ceea ce nu este recomandat pentru bateriile cu celule Li-ion, acest lucru conducand la o reducere a ciclurilor de viata ale bateriei.
 6. Evitati pe cat posibil descarcarea bateriei sub 10%. In momentul in care capacitatea a ajuns sub 40% este in regula sa o puneti la incarcat. Descarcarile complete trebuiesc evitate exceptand cazurile in care se formateaza/calibreaza bateria.

Modurile de conservare a energiei bateriei: Standby sau Hibernate

Modul Standby
Folositi Standby pentru a economisi energia in situatiile cand sunteti plecat de langa laptop pentru perioade mai scurte de timp in timp ce lucrati – displayul si hard-diskul se opresc si toate aplicatiile si fisierele deschise sunt stocate in memoria RAM. Daca doriti sa folositi computerul din nou, revenirea din Standby se face rapid si desktopul este restabilit exact asa cum l-ati lasat.

Modul Hibernate
Folositi Hibernate pentru a economisi energia in situatiile in care sunteti plecat perioade mai lungi  de timp de langa laptop in timpul lucrului – computerul este oprit, dar inainte de aceasta, tot spatiul de lucru si fisierele deschise sunt salvate intr-o locatie speciala pe hard-disk. In momentul repornirii computerului, desktopul este restabilit exact asa cum l-ati lasat.