790 vizualizari de pagina [din 21 martie 2020]

Vi s-a stricat calculatorul desktop sau laptopul? Cautati o firma care ofera reparatii sau un service in Sector 5? Pe Reparatii-calculatoare.net am adunat o lista cu astfel de servicii din orasul Dvs, precum si date care sa ajute sa gasiti si sa alegeti mai usor serviciul potrivit:

 • numele firmei
 • adresa
 • website-ul
 • numarul de telefon
 • adresa de email
 • pagina de Facebook a firmei (unde puteti gasi recenzii de la fostii clienti)

Cele mai frecvente marci de calculatoare PC, laptop / notebook si tablete reparate includ Samsung, Toshiba, Sony Vayo, Acer, Fujitsu-Siemens, Asus, IBM, Lenovo, Packard Bell, Benq, Prestigio, LG, Dell, HP, FlyBook, Compaq, Itronix, Medion, Mitach, Hitachi, MSi, Nec, Philips, etc.

Service PC si laptop sector 5 - Lista cu firme

23 de recenzii
4.5/5

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Adaugati descrierea firmei Dvs de reparatii PC aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Fara recenzii
0/5

B-dul Kogalniceanu, nr.12, Bucuresti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Calea Rahovei nr 309, Bucuresti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Aleea Botorani Nr. 5, Bucuresti

Aceasta firma nu a adaugat inca o scurta descriere pentru serviciile pe care le ofera. Daca sunteti proprietarul firmei, puteti adauga o descriere aici.

Fara recenzii
0/5

Adaugati adresa firmei Dvs aici

Adaugati descrierea firmei Dvs de reparatii PC aici. Ajutati-i pe vizitatorii acestei pagini sa inteleaga ca reprezentati o alegere excelenta pentru nevoile lor…

Cele mai comune servicii oferite de un service de laptop si calculatoare

 • curatare PC / laptop / notebook
 • diagnosticare si reparatii / inlocuire de componente: HDD, memorie RAM, display / monitoare, placa de baza, placa de retea, placa de sunet, controllere, tastatura, balamale, carcasa, alimentatoare, mufe, invertoare, etc;
 • instalare Windows si diverse programe software, update-uri;
 • recuperare informatii / date
 • devirusare
 • vanzare si instalare echipamente IT
 • update-uri hardware: hard-disk HDD / SSD, memorie RAM, procesor, placa grafica, cooler, sursa, retelistica, imprimanta, scanner, router, etc.

De asemenea, pentru companii e posibil sa fie disponibile:

 • Abonamente de mentenanta pentru departamentul IT
 • Servicii de consultanta in domeniul IT, suport tehnic si Helpdesk
 • Instalare de software / aplicatii specifice pentru Business
 • Instalare si administrare retea de computere.
 • Servicii de back-up
Cum sa alegeti un service de reparatii laptop si PC in sector 5

Inainte sa va „parcati” computerul defect la un service local de reparatii PC, exista cateva intrebari importante la care ar trebui sa obtineti raspunsuri – chiar de la firma pe care ati ales-o.

Unele din aceste intrebari le gasiti mai jos, impreuna cu raspunsurile pe care ar trebui sa le auziti. Daca nu primiti raspunsuri rezonabile la aceste intrebari de la service-ul ales, poate ar fi mai bine sa cautati in alta parte:

„Cat taxati pe ora?”

Solicitarea informatiilor legate de costul unui serviciu pare ceva de care ar fi putin probabil sa uitati, dar mereu auzim povesti despre clienti in stare de soc absolut la aflarea tarifului pe ora pentru un anumit serviciu de reparatii calculatoare in sector 5 – din pacate, dupa ce acesta s-a produs. Asadar, nu asteptati pana cand este timpul sa achitati nota de plata pentru a afla cat de multi bani datorati. Raspuns asteptat: “Percepem intre 50 si 200 lei pe ora.”

Tarifele variaza, la fel si schemele de tarifare (unele firme factureaza per serviciu), dar intre 50 si 200 de lei pe ora este media. Un tarif mult mai mare decat aceste cifre va va face sa va simtiti furat, cel mai probabil. Unul mai mic poate insemna ca, probabil, veti fi facturat pentru un numar mai mare decat media de ore necesara pentru reparatii.

„Imi puteti spune cat de multe ore de lucru necesita reparatia aceasta?“

Nimeni nu vrea sa afle ca a fost nevoie de 9 ore facturate cu 200 lei / ora, pentru a rezolva o problema de calculator mai performant, atunci cand cu aceasta suma ati putea cumpara un PC nou-nout mai slabut! A avea o idee despre cat va fi factura totala este un lucru important, fie si doar pentru buget.

Raspuns asteptat: „Nu putem fi complet siguri, dar aceste tipuri de probleme, de obicei, se rezolva in aproximativ [x] ore.“

Fara o privire initiala sub carcasa, niciun service de calculatoare in sector 5 nu va poate spune cu o certitudine absoluta cat de cate ore facturabile ar fi nevoie pentru remediarea defectiunilor.

Daca tot ce aveti nevoie este o inlocuire de hardware sau o instalare simpla de software, este posibil sa vi se ofere un tarif exact, dar, in caz contrar, ar trebui sa va asteptati la un pic de flexibilitate in raspunsul primit.

Utilizati cea mai buna logica aplicata pe raspunsul exact la aceasta intrebare. Nefiind un expert, ar putea fi greu pentru dumneavoastra sa determinati daca estimarea ce vi se ofera este exagerata. Daca aveti dubii, cereti oferte de pret de la mai multe servicii de depanare de laptop sau PC si comparati-le.

Ati fost refuzat cand ati cerut o ofera de pret sau o estimare de ore facturabile? E indicat sa evitati sa faceti afaceri cu firma respectiva! Nu le puteti permite sa se apuce de treaba fara sa aveti cea mai mica idee legata de costul total probabil. De obicei e un semn ca nu se stie care este defectiunea, sau se incearca incarcarea notei de plata.

„Aveti un tarif minim?“

Nu toate problemele de calculator dureaza cateva ore pentru a le repara. Unele service-uri de PC in sector 5 sunt capabile sa rezolve multe probleme in doar 15-30 de minute. Daca problema Dvs se intampla sa fie una dintre aceste „remedieri rapide“, e bine sa stiti cum veti fi taxat pentru ea.

Raspuns asteptat: „Da, taxa noastra minima este de o ora facturabila.“

Cele mai multe service-uri va vor taxa o ora facturabila pentru orice defectiune care necesita pana la o ora de lucru. Aceasta se numeste taxa minima, si este ceva complet normal. Daca aveti noroc, firma aleasa va avea o taxa minima de doar 1/2 din ora lor facturabila; cu toate acestea, e ceva din ce in ce mai rar intalnit.

„Ar trebui sa ma astept si la alte taxe in afara de tariful pe ora?“

Multe servicii pe care le platim in viata sunt pline de taxe ascunse. Ca si cu aparatul acela de aer conditionat a carei instalare costa 300 de lei, insa ati ajuns sa platiti 500 intr-un final – pentru ca mai trebuiau piese care nu era incluse in kitul de instalare.

Raspuns asteptat: „Nu.“

Nu este o practica obisnuita pentru un serviciu de service de laptop si PC in sector 5 sa perceapa taxe suplimentare la serviciile standard. Evident, daca aveti nevoie de o piese de hardware noua pt inlocuire, sau de un program software, e normal sa platiti pentru acestea, dar nu e normal sa aveti de-a face cu taxe sau suprataxe ascunse.

Daca vi se spune ca exista taxe suplimentare, asigurati-va ca veti consulta lista cu ele inainte sa lasati computerul la reparat.

„Percepeti taxe suplimentare pentru servicii la domiciliu / la birou?“

De multe ori, repararea PC-ului la service sau la domiciliu sunt considerate doua lucruri complet diferite. Ar trebui sa fiti constienti intotdeauna de orice diferente intre facturare pentru aceste servicii inainte de a ajunge cu calculatorul la reparat.

Raspuns asteptat: „Da, percepem o(mica taxa suplimentara sau o rata usor mai mare pe ora) taxa pentru prestatii la domiciliu si / sau la birou.“

Daca sunteti facturat cu un tarif de doua ori mai mare pentru servicii la domiciliu / la birou, mai bine sa mai cautati – sigur veti gasi un alt serviciu de depanare calculatoare in sector 5 cu tarife mai convenabile!

Unele firme nu percep nimic in plus pentru acest serviciu suplimentar. Nu luati asta ca un semn al unui serviciu de calitate scazuta, ci doar considerati-va norocos!

„Oferiti garantie?“

Este important sa stiti daca va puteti astepta la o garantie cu privire la serviciile furnizate. Nimeni nu vrea sa duceti din nou calculatorul la service doua saptamani mai tarziu pentru aceeasi problema.

Raspunsul asteptat: „Da. Pentru cele mai multe probleme, va garantam serviciile pentru [30 pana la 90] de zile.“

O garantie mai mica de 30 de zile nu este o afacere prea buna. In cazul in care un serviciu de reparatii computere ofera o garantie mai mare 90 de zile, asigurati-va ca ati citit randurile scrise marunt pentru a vedea ce tipuri de probleme acopera, inainte de a alege acel serviciu bazat pe garantie.

In ceea ce priveste „cele mai multe probleme“, nu se asteapta nimeni de la nici un service sa elimine un virus de pe computer si apoi sa garanteze ca acesta nu va fi infectat din nou. Da, cei de la firma ar trebui sa se asigure ca programul anti-virus este actualizat si gata sa apere computerul, dar ei nu pot face nimic in ceea ce priveste vizita dumneavoastra pe aceleasi site-uri rau intentionate – ceea ce eventual va duce la infectarea (din nou) a PC-ului. Aceasta ar fi ca si cum o spalatorie auto garanteaza ca masina ta nu va fi murdara timp de 90 de zile de la curatare – lucru care GARANTAT NU se va intampla.

Important: Nici un service de depanare PC in sector 5 cu reputatie nu va garanta o solutie satisfacatoare la problema PC-ului inainte de a fi avut ocazia sa se uite la calculator. Ar trebui sa fiti intotdeauna pregatiti sa platiti cel putin o taxa minima, chiar daca computerul nu a putut fi reparat in modul in care v-ati asteptat.

„Veti salva fisierele mele?“

Computerul in sine este, de fapt, doar o colectie de piese – in cea mai mare parte inlocuibile. Aveti aici documentele de serviciu si fotografiile familiei Dvs, care sunt cu adevarat importante.

Raspuns asteptat: „Daca sunt acolo, le vom salva pentru Dvs“.

Probleme foarte grave cu hard disk-ul, dispozitivul care stocheaza fisierele, pot insemna ca fisierele sunt pierdute pentru totdeauna; acest lucru nu se intampla foarte des insa, si desigur, ar fi in afara posibilitatilor serviciului de reparatii laptop sau PC in sector 5.

Pastrarea fisierelor pe o solutie de stocare separata – fie cu un serviciu de Internet pentru backup, fie manual, cu software-ul de backup – este intotdeauna o idee foarte buna si elimina raspunsul la aceasta intrebare ca un motiv de ingrijorare.

„Cand pot sa imi ridic calculatorul?“

In afara de toate intrebarile despre cat de mult este de lucru si despre cat va costa reparatia, este important sa intrebati si cand se poate ridica computerul. Daca faceti reparatia la domiciliu sau la birou, o intrebare ar fi si „Cand s-ar putea sa vina depanatorul la mine acasa / la birou?“.

Raspunsul asteptat: „Ar trebui sa puteti ridica PC-ul in 24 – 48 de ore“.

Raspunsul „corect“ la aceasta intrebare este in functie de programul personal si de asteptari. 24 – 48 de ore pentru reparatie este un raspuns obisnuit. Daca vi se spune „peste o ora“, asta nu inseamna ca serviciul de reparatii nu este unul bun. Pare a fi un foarte bun raspuns pentru dumneavoastra!

Alternativ, daca vi se spune „peste o saptamana“, iar aceasta este un raspuns satisfacator pentru dumneavoastra, atunci e bine. Daca nu, va recomandam sa cautati alt serviciu de depanare calculatoare in sector 5.